holešovice hub

nástup do metra, tramvaj, zoo transfer, pohyb  peších a cyklistů se protíná v jediném prostoru, pevně integrovaném do organizmu domu .  pohyb a koncentrace lidí kromě ekonomického potenciálu přináší možnost společenské interakce.  vestibul  se tak stává  i komunikačním nástrojem.   Prostor se otvírá do výšky čtyř podlaží. plochy  se otevírají i dovnitř a oživují vestibul ve vertikálním […]

parkovací dům jundrov

betonový hranol levitující ve svahu využívá konfigurace terénu k parkování ve třech úrovních./  územní rozhodnutí 2018                

kociánka

zachování zeleného pásu lokality je základním prvkem celého návrhu.  z západní části zahuštěním podél komunikace uvolňujeme co největší  prostor zahradám,  na východě území  pak se organicky rozmístěné hrozny domů  ztrácejí ve vzrostlé zeleni.  Kromě ekonomiky a optimální urbanistické struktury je důležitá i „sociální udržitelnost“ celého projektu.  prolínání různých skupin obyvatel v rámci jednoho obytného komplexu zabraňuje […]

mač 2018

prezentace měsíce autorského čtení na malinovského náměstí  v brně. nové umístění. nová barva. jednoduchý box s galerií autorů uvnitř. už se těšíme na příští rok.  

bytový dům Ostrava

protnutí bloku diagonálním průchodem  otevírá průhledy na kostel a nabízí alternativu k cestě do centra .   rozdělením hmoty na menší objekty definuje lidské měřítko zástavby v kontrastu s masivní novou zástavbou v blízkém okolí. terasovité odskočení fasád přilehlých k průchodu umožňuje osvětlit  a proslunit byty a zároveň definují nový atraktivní až komorní veřejný prostor/  1.cena v mezinárodně obsazené soutěži  2018  

rodinný dům velatice

novostavba betonového  domu  2018. stavba  se zvedá v prudkém svahu na dvou podporách / v realizaci            

modrá lávka

lávka z karlína do holešovic je koncipována jako tenká linka spojující oba břehy a protínající ostrov štvanice. hlavním visuálním prvkem je subtilní konstrukce a přísná lineární geometrie. utilitárnost lávky je podtržena modrou barvou všech částí včetně povrchu./ soutěžní návrh 2017      

městská tržnice na zelném trhu

Rekonstrukce kryté brněnské tržnice na Zelném trhu, oficiálně znovuotevřené v červenci letošního roku, je již třetí v pořadí od její výstavby na počátku padesátých let. Dům potravin se v de- vadesátých letech přeměnil na supermarket a později např. i na secondhand a obchod s oblečením. Od roku 2010 byl objekt z větší části nevyužívaný, respektive […]

umění

v rámci projektu rekonstrukce městské tržnice na zelném trhu v brně jsme  instalovali   obraz od břetislav malý.  .

pedagogická činnost

letní semestr 2017 a 2 ocenění pro moje studenty v praze i brně – cena goro a cena bohuslava fuchse. mám z toho radost.  

mač 2017

prezentace měsíce autorského čtení na náměstí svobody v brně. jednoduchá kostka s galerií autorů uvnitř. už se těšíme na příští rok.

budoucnost centra brna

soutěžní návrh 2016.  nádraží v centru ve vazbě na řeku svratku/ postup do finále   

bytový dům francouzská

rekonstrukce a dostavba tradičního obytného domu. objekt byl přestavěn pro účely sociálního bydlení / realizace 2015 / publikováno v RČA2014-2015,    

lávka přes lubinu příbor

soutěžní návrh 2015. excentricky zavěšená mostovka obrácená směrem k centru/ oceněno 3.cenou

parkovací dům na kopečné

realizace 2014. novostavba zakladačového parkovacího domu. kapacita 88 míst. kromě užitkové funkce dům slouží  i jako vertikální komunikace s  navrženou  lávkou přes rušnou silnici / oceněno jako stavba roku JMK2014      

víceúčelový sál kuřim

realizace 2015. přestavba kotelny na sídlišti na sál s maximální flexibilitou využití.      

lávka přes labe jaroměř

soutěžní návrh 2013. lehký příhradový nosník na 60m rozponu je opláštěný zrcadlovým nerezem/ oceněno odměnou

bytový dům zderadova

objekt: chráněné bydlení místo:  brno, cz rok: 2004/06 investort: statutární  město brno stav: realizace popis: realizace 2007. sociální bydlení . strohá hmota, fasády i dispozice / oceněno 3. místem v soutěži Nový domov., nominováno na ECOLA award, publikováno v RČA2007-2008,        

most přes vltavu trója

soutěžní návrh 2006.  perforovaný ocelový tubus vynáší mostovku na 180m rozpětí/ postup do finále  

devět rodinných domů na červeném kopci

 

základní umělecká škola Kuřim

realizace 2002.  rozestavěný  betonový skelet z 80-tých let byl dostavěn a doplněn o převislou konstrukci.   oranžová UV nestabilní barva byla nahrazena v roce 2016 matalickou zlatou.  /publikováno v RČA2001-2002,